top of page

Hobbydyrkere, slå dere sammen til et vinkooperativ!

En våre eldste medlemmer vil dele sine erfaringer som vindyrker fra 80-tallet. Da gikk han rundt i nabolaget med stiklinger og så etter lune sørvegger. Slik startet et lite kooperativ som teller rundt 15 medlemmer og som fortsatt lever. 

Det er morsommere å lage vin når det er litt volum!

Tanken om å dyrke i kollektiv lever også i utlandet, ikke minst i Paris!  Det kan være et nabolag, en veistubb, et borettslag eller et lite tettsted.

 

Blir det mange nok som er interesserte, arrangerer vi en samling med vår seniorvindyrker som vil informere om hvordan starte opp. 

Erfaringsmøter

Foreningen oppfordrer vindyrkere som holder til i samme område til å starte med erfaringsmøter. Formålet er å kunne møtes og ha en arena for å lufte erfaringer, synspunkter, utfordringer, og hva som rører seg i tiden på en uformell måte. Arenaen kan være hjemme hos eller i en vingård.

Lokasjon

Selv innenfor regionene er det store avstander, så det blir naturlig at dyrkere som bor i et geografisk nærområde utgjør denne gruppen. Definisjon av hvem som tilhører en lokalgruppe er opp til vindyrkerne. F.eks. kan Østfold, utgjør en lokalgruppe, Vestfold en annen, osv. Enkelte regioner har allerede en form for dette i dag.


I starten kan det være regionledere eller andre aktive dyrkere som drar dette i gang. Lokalgruppen velger selvfølgelig antall møter og innhold selv.  For å holde kontinuitet er det viktig å bestemme tid og sted til neste møte, og kanskje en form for agenda.

 

Vi er to som har tatt initiativet til å starte med dette i Vestfold, Åsgårdstrand.
Det blir umiddelbart etter kurs 24.juni.

Hvis du finner dette interessant kan du kontakte Svend Egil Nilsen 41247247 / svendegil@gmail.com

bottom of page