top of page
grubbestad.jpg

NORSK VINSKUE 2023

Norsk Vinskue 2023 avholdes i år på Grubbestad Gård i Sandefjord lørdag 19. august 2023.

Norsk Vinskue er et årlig arrangement som organiseres i regi av Foreningen Norske Druedyrkere (FND) og tar mål av seg å være en målestokk for den kvalitative fremgangen innenfor bransjen i Norge.

 

OM NORSK VINSKUE

Evenementet betraktes som et åpent norsk mesterskap og FND inviterer vinprodusenter fra alle andre skandinaviske land til å delta. Betingelsen for å delta er at vinen er vinifisert på godkjente druer, dyrket på friland eller i drivhus, i det landet påmelder har sitt virke og at påmeldte viner er fremstilt i henhold EUs vinforordninger. Arrangementet er todelt og består av en bedømmelse med rangering og kåring av de beste vinene i ulike kategorier, og i etterkant selve Vinskuet hvor vinene som tilfredsstiller samtlige kvalitetskrav for godkjenning presenteres for offentligheten og pressen.

JURYEN

Bedømmelsen av vinene gjennomføres som blindsmaking av et uhildet og faglig kompetent panel og det er lagt vekt på en fordeling som er representativ for vinbransjen i juryen som i år vil bestå av personer med utmerket kompetanse fra varefaglig avdeling i Vinmonopolet, solid referanse innen vinjournalisme, tittelen Master of Wine, formell utdannelse som oenolog og sist, men ikke minst årelang erfaring med vinproduksjon i Norge.

HVOR SKJER DET?

Årets Vinskue går av stabelen på Grubbestad Gård i Sandefjord i Vestfold. Vestfold er en av Norges mest dynamiske vinproduserende regioner hvor det per i dag er plantet om lag 32.000 vinstokker. 

HVA KAN DU MELDE PÅ?

Hver deltaker kan melde på viner i kategoriene Hvitvin, Rosévin, Rødvin, Oransjevin, Musserende vin, PetNat, Dessertvin og Hetvin. I tillegg til diplomer som utdeles på Vinskuet for en podiumplass eller en tittel vil alle deltakere med påmeldt vin som oppnår klassifiseringen Akseptabel eller høyere få tilsendt dommervurderingene for sine viner per e-post i etterkant.

 

PÅMELDING

Det påløper en deltakeravgift på: 

300,- NOK for vin nr. 1

200,- NOK for vin nr. 2

150,- NOK for ytterligere viner

Påmeldingsskjema og regelverk finner du lengre ned på denne siden (link til pdf).. Viner som innsendes fra våre kolleger i de øvrige nordiske land, skal sendes til en godkjent norsk Vinimportør. Ta kontakt med post@grubbestad.no for ytterligere informasjon.

Vinene skal både være påmeldt og FND i hende innen 05.08.2023.

FND ønsker alle deltakere lykke til!

PÅMELDING TIL NORSK VINSKUE 2023:

Last ned og fyll ut påmeldingsskjema. Les reglementet godt før du melder deg på. 

NORSK VINSKUE 2022

Norsk Vinskue 2022 ble avholdt 20. august 2022 i Leikanger. 

Hele 41 viner var sendt inn til dette årets vinskue, og juryen jobbet i timevis med å smake seg gjennom og rangere vinene. 

Førsteplassene i de respektive klassene gikk til:

1. plass hvitvin: Bjørn Bergum og Haldis Nedrebø, Slinde Vingard i Slinde   1. plass musserende vin: Bjarne K.Trollsås og Cecilie Skjerven, Grubbestad Gård i Sandefjord

1. plass rødvin: Svend Egil Nilsen, Åsgårdstrand

1. plass rosevin: Gjert Gravningen, Ve Vingård i Sande      

 

Som om ikke førsteplassen for musserende vin var nok, tok også vinbøndene på Grubbestad Gård hjem prisen for Årets beste norske vin, Årets beste nordiske vin OG de ble kåret til Årets vinbonde!    

Årets dommerpanel i Norsk vinskue bestod av: Olav Heen, Anne Enggrav, Albert Schamaun, Sebastian Bredal og Monika Wessel.

bottom of page