top of page
vingard-illustrasjon.jpg

NORSK VINSKUE 2024

PÅMELDINGEN HAR ÅPNET!
Norsk Vinskue 2024 i Halden 16. til 18. august

 

Velkommen til Norsk Vinskue 2024 i Halden. Her har det vært dyrket druer i lang tid, og seks nye vinmarker er i ferd med å etableres i jordbruksområdene rundt byen. Hovedkvarteret vil være Fredriksten Hotell ved siden av Fredriksten festning, og vi har laget et innholdsrikt program for tre dager i Halden som vi håper du har anledning til å ta del i!

Alle våre medlemmer har fått invitasjon med praktisk informasjon rundt påmelding til vinskuet, hotellreservasjoner og innsending av saker til årsmøtet tilsendt i e-post. Har du ikke fått den?
Gi lyd, så sender vi på nytt: arild.hebnes@gmail.com eller tekst/ring til 95969809.

 

PROGRAM NORSK VINSKUE 2024

Fredag 16. august
Innlosjering på Fredriksten Hotell fra kl 15:00. Kl 18:00   Vandring fra hotellet til arbeiderstrøket Damhaugen. Ca. 30 minutters gange, alternativ transport kan organiseres. Omvisning v/Damhaugen Vinkooperativ. Går tilbake via Torget/Indre havn.

Kl 20:00 Mulighet for felles middag ved Torget/Indre havn. Hotellets restaurant er også god, for dem som holder fortet.

Lørdag 17. august
Kl 10:00 Årsmøte
Kl 11:30 Lunch (påsmurt ciabatta, te/kaffe)
Kl 12:00-14:00 Medlemsmøte med innlegg fra Vinmonopolet.
Kl 15:00-17:30 Vinskue/smaking av de innleverte vinene.
Kl 18:30 Vandring opp til Fredriksten festning med guidet omvisning på 30 min.
Kl 19:30 Festmiddag ved Curtisen i festningen. Premiering av årets viner og vinbønder!


Søndag 18. august
NB! Utsjekk på hotellet før kl 11:00.
Kl 10:00 Avreise fra hotellet for omvisning på Fredrikshald Vineri sin vinmark på Øberg, 3 km unna. Tilbake kl 11:00.
Kl 12:00 Avreise til Ytre Hvaler vingård, Søndre Sandøy
 - Alternativ 1: Båttur med MS Sjøblomsten gjennom Svinesund og ut i Hvalers skjærgård. Turen tar ca. 6 timer t/r inkl omvisning på Ytre Hvaler vingård. Pris 750,- per pers inkl. lunch ombord.  NB! Begrenset antall plasser - førstemann til mølla. Turen forutsetter nok påmeldte og fint vær.

 - Alternativ 2: Samkjøring med bil via Fredrikstad til Skjærhalden. Rutebåt fra Skjærhalden til Søndre Sandøy. Lunch på Café Oline før omvisning på Ytre Hvaler vingård.

OM NORSK VINSKUE

Norsk Vinskue er et årlig arrangement som organiseres i regi av Foreningen Norske Druedyrkere (FND) og tar mål av seg å være en målestokk for den kvalitative fremgangen innenfor bransjen i Norge. Evenementet betraktes som et åpent norsk mesterskap og FND inviterer vinprodusenter fra alle andre skandinaviske land til å delta. Betingelsen for å delta er at vinen er vinifisert på godkjente druer, dyrket på friland eller i drivhus, i det landet påmelder har sitt virke og at påmeldte viner er fremstilt i henhold EUs vinforordninger. Arrangementet er todelt og består av en bedømmelse med rangering og kåring av de beste vinene i ulike kategorier, og i etterkant selve Vinskuet hvor vinene som tilfredsstiller samtlige kvalitetskrav for godkjenning presenteres for offentligheten og pressen.

bottom of page